Dom > Vijesti > Sadržaj

Kakvu ulogu ima dizajn ambalaže?

Dec 11, 2019

Kada čujete dizajn ambalaže, ljudi misle da je to samo izgled proizvoda. Ovo je ravni oblik. Je li dizajn ambalaže samo vanjska ambalaža i ukras? Gledajući sve vrste ambalažnih proizvoda na tržištu, jasno je da nije potrebno samo ukrašavanje površine proizvoda, već i dizajn unutarnje strukture proizvoda. Zatim analiziramo specifičan opseg dizajna ambalaže.

Naučna analiza dizajna ambalaže, uglavnom tri aspekta pakiranja: oblik ambalaže, struktura i dizajn ukrasa.

1. Dizajn oblika ambalaže Nazivan dizajnom oblika, uglavnom se odnosi na oblik ambalaže za pakiranje. Koristi estetske principe funkcije i izgleda ambalaže za oblikovanje ambalaže kroz promjene oblika, boje i drugih faktora i prikazuje ga u vizualnom obliku. Ambalaža za pakiranje mora biti u stanju pouzdano zaštititi proizvod, mora imati odličan izgled, a mora imati i prikladnu ekonomičnost.

2. Dizajn strukture ambalaže To je dizajn zasnovan na osnovnim funkcijama ambalaže, kao što su zaštita, praktičnost, upotrebljivost, i stvarnim uvjetima proizvodnje, a utemeljen na znanstvenim principima za vanjsku i unutrašnju strukturu ambalaže. Prema potrebama proizvoda, odličan strukturalni dizajn trebalo bi učinkovito zaštititi proizvod. Uz to se mora uzeti u obzir pogodnost upotrebe, nošenja, izlaganja, slanja itd. I ona se može ponovo upotrijebiti i prikazati sadržaj.

3. Dizajn ukrasa za ambalažu. Pakovanje i dekoracija su organska kombinacija umjetnosti i zanata i inženjerske tehnologije. To je sveobuhvatna nauka koja kombinira praktičnu umjetnost i inženjersku tehnologiju. Koristi uzorke, tekst, boje, reljefne i druge likovne oblike da bi istaknuo karakteristike i sliku proizvoda, a nastoji da izvrsnim modeliranjem, novim uzorcima, svijetlim bojama, jarkim riječima, ukrasima i uređenjem proizvoda promovira prodaju proizvoda.

Ukratko, dizajn ambalaže se uglavnom sastoji od grafičkog dizajna vanjske ambalaže i unutarnje strukture pufera za ambalažu. Izvrstan dizajn ambalaže može samo u potpunosti spojiti dvije vrste i organski objediniti ulogu dizajna ambalaže. Područje dizajna ambalaže je također prilično opsežno i zahtijeva ljude da pažljivo uče i uče.


IMG_2126IMG_2123


Podaci za kontakt:  

image Kontaktirajte nas /   Y naše zadovoljstvo je vrijednost našeg postojanja

Shenzhen JC POP Display Co, Ltd

Kontakt: Wendy (Direktno kliknite na moj email, možete mi pisati)

Skype: display818

Email: pop@displaystandpop.com

Telefon i Whatsapp: +86 17302647686