Dom > Vijesti > Sadržaj

Val napada u Turskoj ubiti najmanje 12

Aug 11, 2016

Dužnosnici pobunjenika iz Radničke partijeili PKK, pokrenula simultano Bombaška napada na policijske vozilo u gradu Dijarbakir i gradKiziltepe, ubio osam ljudi, a četiri vojnika ubijeno je u napadu u blizini granice sIrakomsati ranije.

Napad u Kiziltepe je izazvao bomba koja je eksplodirala i policijski autobus je bio u prolazu. Troje ljudi je poginulo, a najmanje 25 ranjeno, uključujući najmanje petero djece u dobi između 2 i 5, rekao je dužnosnik, koji je govorio pod uvjetom anonimnosti u skladu s državnim propisima.

Istovremeno, eksploziji bombe ciljanje policije u povijesnom dijelu grada Diyarbakir ubile najmanje pet civila i ranjeno 12 drugima, Diyarbakir Guvernerove kancelarije. Eksplozija se dogodila na sigurnosnoj Provjeri kod mosta preko rijeke Tigris.

Napada je nekoliko sati nakon ranijih napada, također krivi na PKK, ubijena četiri vojnika, a ranjeno devet u blizini granice sIrakom. Privatna novinska agencija Dogan kaže da napad ciljano vojnih vozila i provedena s improviziranim eksploziva kao raketa ispalio iz sjeverniIrak.

Sukobi između snaga sigurnosti PKK iTurskanastavila prošle godine nakon srušila krhki prekid vatre i PKK je često bio meta policije ili vojske na cesti eksploziva ili auto bombe.

U srijedu napada, Međutim, došao kao zemlje još uvijek reeling od nasilnih državnog udara pokušaju na srpanj 15 koja je ubila najmanje 270 ljudi. Vlada okrivila neuspjeli puč pristaše američka Muslimanski klerik Fetula Gulen i krenula na organizovanih na svoje sljedbenike.

Zemlje također je suzbijanje skupina Islamska država, čiji militanti su izveli niz krvavog napada uTurskoju posljednjih godinu dana.

Ranije ovog tjedna, PKK zapovjednik Džemil Bayik prijetio napadima na policiju u Turske gradove, javljaju mediji.

Budući da neprijateljstva sa PKK nastavio prošlog ljeta, više od 600 Turskih zaštitare i tisuća pripadnika PKK ubijeno, prema na državnim Agencija Anadolu. Grupe za ljudska prava kažu također je umrlo stotine civila.

Turska i njegovi saveznici smatraju PKK terorističke organizacije.