Dom > Vijesti > Sadržaj

Razlika između točnog štampanja u boji i štampanja u četiri boje?

Oct 31, 2019


1. Koncept četiri boje:

Normalna četverobojna odnosi se na uobičajeni četverobojni ispis: to je postupak štampanja pomoću žutih, magenta, cijan primarnih boja u boji i crne tinte za kopiranje različitih boja originalnih boja. Budući da su plava i plava slične, četiri su boje proizvele popularnu izreku na mnogim mjestima: crna, crvena, plava i žuta. Četverobojno štampanje je poznato i kao metoda štampanja CMYK.

2. Koncept spot štampanja u boji:

Spot boja odnosi se na spot štampanje u boji, koji se odnosi na postupak štampanja kopiranja originalne boje upotrebom drugih mastila u boji osim četiri boje žute, magenta, cijan i crne tinte.

3. Razlika između tiskanja u boji i štampanja u četiri boje:

Blokovi ispisa u boji i blokovi pretiska u četiri boje imaju vizuelne efekte u boji.

Boje koje se pripremaju točkovnim tiskanjem u boji dobivaju se prema principu miješanja metode redukcije boje, a svjetlina boja je mala i zasićenost je: mjesto u boji boje tinte se obično ispisuje u polju, a količina mastila se na odgovarajući način povećava. Kada je debljina sloja tinte na tiskarskoj ploči velika, osjetljivost promjene debljine sloja tinte na promjenu boje je smanjena, tako da je lakše postići ujednačen i gust efekt ispisa.

Blokovi boja ispisani postupkom štampanja u četiri boje sastoje se od određenog udjela točaka, a debljina sloja tinte mora se strogo kontrolirati prilikom tiskanja točkica, što se lako mijenja zbog debljine sloja tinte i štamparija. Promjena uvjeta procesa uzrokuje promjenu intenziteta boje. Promjene u stupnju proširenja prodajnih mjesta. To uzrokuje promjenu boje. Štoviše, budući da promjena bilo koje boje koja čini blok boja uzrokuje promjenu boje bloka boja, šansa neravnine boje tinte će se umnožiti, tako da kolor blok odštampan četverobojnim procesom ispisa nije lako dobiti boju tinte. Ujednačen efekat. Ako ne možete koristiti višebojni uređaj da biste istodobno prepisali boju bloka boja. Lako je izazvati i promjenu boje zbog poteškoća u kontroli boje poluproizvoda. Pored toga, četverobojni ispis je kombinacija oduzimajuće boje upijanja i aditivnog miješanja boja točkica, a blok boja ima veliku svjetlinu i malu zasićenost. Za blok svijetlih boja prihvaćen je četverobojni postupak ispisa, a tinta ima slabu pokrivenost, a boja tinte je potamnjena i nedostaje joj gust osjećaj. Zbog ugla točke, neizbježno je da će ljudi osjetiti postojanje obrasca.