Dom > Vijesti > Sadržaj

2016 predsjedničke kampanje nije bio lak na američki muslimani.

Jul 30, 2016

(CNN) 2016 predsjedničke kampanje nije bio lak na američki muslimani. Donald Trump, GOP Predsjednički kandidat, predložila zabrane imigranata iz većinski muslimanskim zemljama. Bivša kuća govornik Newt Gingrich predložio da muslimani koji vjeruju u Shariah trebao biti deportiran. I bivši njujorški gradonačelnik Rudy Giuliani je rekao muslimanima na savezne vlade terorizma gledati popisa--na tajanstven i reći pretjerano široke popisa--treba biti prisiljen nositi elektronske narukvice za praćenje svoje boravište. Mnogi američki muslimani rekao da su već bili razočarani demokrate kao i. U srijedu navečer, bivši predsjednik Bill Clinton je rekao muslimanima koji "mrze teror i vole slobodu" "Ostani ovdje," implikacija, neki kažu, da muslimani državljanstvo je kontingentno i privremeno.

  Tokom jednog GOP rasprave krajem prošle godine, jedan musliman rekao na izborima je kao politički gledajući nogomet--i američki muslimani ne igraju za oba tima. To su nogomet. Pa kad Khizr Kan, otac ubijenog američkog vojnika je na pozornicu u demokratske narodne konvencije u četvrtak navečer i potresla njegova kopija Ustava u Trump, mogu se vidjeti skoro kolektivne šaka pumpe od Muslimana širom zemlje. Čitanje više "Sam bio zadržavaju suze," rekao je Darinka Iftikhar, autorica knjige "Scapegoats: kako Islamofobija pomaže naše neprijatelje i Threatens naše slobode." " U vrijeme kada je Islamofobija raste zahvaljujući kojoj su odvratni demagozi kao Donald Trump, da je značajan vidjeti demokratska stranka premijera termin dati otac palog Muslimansko-američki vojnik koji retorički ošamario Donald Trump u lice sa njegov džep-određena Ustavom." Khan, čiji je sin, vojska Capt Humayun Khan, 27, umro od samoubilački napad u Bagdadu prije 12 godina, rekao je Trump je pomicanje predlozi da zabrani ulazak u zemlju muslimanima bi spriječen pokojnog sina iz služenja u vojsci. Khans, izvorno iz Pakistana, emigrirao u sad 1970-ih iz Ujedinjenih Arapskih Emirata." Bili ste na groblju Arlington?" Kan tražio Trump. "Idi gledaj u grobovima hrabri domoljubi koji su poginuli braneći Amerike--Vidjet ćete sve vjere, spola i nacionalnosti. Žrtvovao si svoj nitko i ništa." U izazovnim Trump, Khan "predstavljao je toliko američkih Muslimana koji je pretrpio ima pijeska u naša lica," napisao ivo Amanullah, mediji poduzetnik i bivši savjetnik State Department. " Bog blagoslovio vladara koji je rekao da mnogi od nas žele reći,"tweeted imama Suhaib Webb, popularni svećenik Washington, DC sa širokom sljedeće na društvenim medijima. "Bože Blagoslovi ih i njihova sina."

  Bog blagoslovio je Kana koji je rekao da mnogi od nas žele reći. Bože Blagoslovi ih i njihov sin. #DNCinPHL

  — Suhaib Webb (@ImamSuhaibWebb) 29. LIPANJ 2016.

  "Gledao sam #KhizrKhan je govor nekoliko puta sada," tweeted Wajahat Ali, novinar i pisac. "Treba Desi Muslimanski ujak podsjetiti Amerika svoje temeljne vrijednosti i sloboda," dodao je, koristeći vrijeme nježnosti za Južnoazijske stariji doseljenici.

  Gledao sam #KhizrKhangovor je nekoliko puta sada. Potrebno je Desi Muslimanski ujak podsjetiti Amerika svoje temeljne vrijednosti i slobode. Nevjerojatna.

  — Alija Wajahat (@WajahatAli) 29. LIPANJ 2016.

  Ali kasnije dodao da Khan je snaha rekla održao kopiju Ustava u džepu kaputa za sve dok ona njega poznaje. Čak i u noći kada je Hillary Clinton postala prva žena koja će prihvatiti glavni party nominaciju, Khan je kratak govor bio je "najbolje i najpotrebnije" tijekom oba demokratske ili republikanske nacionalne konvencije, napisao Katoličke intelektualne Andrew Sullivan. "Kada taj otac doveo svoju kopiju Ustava i Mahnuo Donald Trump, to je točka oslonca na ovim izborima. Ovo je ono što je u pitanju--temeljne vrijednosti ove zemlje pod prijetnjom od čovjeka koji nema razumijevanja Ustava bih se zakleti da se pridržavaju." Ali Khana govor također izazvalo emocija, američki muslimani rekli. Mnogi su duboko skeptični američkog militarizma i ambivalentna paradirajući svoje zajednice patriotizma. "Mislim da je bio nevjerojatno dojmljiv trenutak," rekao je Zareena Grewal, profesor na sveučilištu Yale i autor knjige "Islam je stranoj zemlji." "Khizr i Ghazala Khan platio konačnu cijenu i preselio gužve i one od nas kod kuće sa jednim od najjednostavnijih ali najmoćniji svjedočenja u DNC. Dirnula njihova ljubav za svog sina i svoju zemlju i svoje prkosni uvjerenje u američke vrijednosti." Istovremeno, Grewal rekao je da je u nevolji da anti-ratnim napjevi su Utišali na konvenciji i ona, kao što su mnogi američki muslimani, protiv rata u Iraku u koji Khan sin umro. Prošlog rujna, četiri člana Grewal članova obitelji--sve nevine civile... je umro u pod vodstvom američkih vazdušnih napada u Mosulu, Iraku." Nadam se da još ima mjesta u DNC za anti-ratnim naprednjaci kao što su sebe. I pitam se da američki muslimani koji su anti-ratnim pacifisti se može promatrati kao domoljubna, ili ako želimo Muslimana da bude mirna kad se protive terorizma, ali ne kad se protive nasilne sad vanjske politike, uključujući hawkish politike Clinton prečesto podržava,"rekao je Grewal. Marko D. alija, koji je kao izvršni urednik musliman kanala u Patheos.com stalno motri na Muslimansko-američki razgovori, rekao je jutros je sluh stalnu osudu u Iraku i Afganistanu provala i Mješoviti osjećaje o hvaleći Khan obitelji za njihov sin usluga u spornim rat. "Ali također čujem puno podrške za Khan i njegova stoji gore adut. I puno tuge koje muslimani još uvijek imaju dokazati da su 'dobri Amerikanci.' "