Dom > Vijesti > Sadržaj

Texas sudac OKs kompromis birača ID zakon o

Aug 11, 2016

Redoslijed omekšava Texas' kontroverzan birača ID zakon savezni žalbe sud prošlog mjeseca našli rasno diskriminirajući. Zakon zahtijeva birača pokazati jedan od šest vrsta roda fotografiju IDs, kao što su vozačka dozvola ili putovnica, i mogao ostaviti do 600.000 Texas birača bez odgovarajućih isprava u predsjedničke izbore ove jeseni, protivnici tvrdili.

Odobreni ugovorom, birači mogu pokazati alternativni oblik za identifikaciju, kao što su korisnost zakon ili vlada ček koji prikazuje ime i adresu birača. Sporazum omogućuje birača koristiti foto iskaznice kao što su vozačka dozvola ili osobna iskaznica iz bilo koje države, prošli ili ne.

Međutim, glasači koji imaju jedan od šest vrsta vlada izdala photo ID-ove, ili su u mogućnosti da biste dobili neki, su još uvijek potrebno koristiti one.

Država će također potrošiti 2.5 milijuna dolara na napore informirati birače promjena u vremenu za rano glasovanje i dan izbora.

"Postoji velika smislom za olakšanje u južnom Teksasu i Corpus Christi zajednice tisuće birača ne morate brinuti o njihovu sposobnost da glasaju na dan izbora," rekao je Daniel G. Covich od Covich firmu. Tijelovo-temeljen odvjetničkoj tvrtki bio uključen u slučaj zgrabio nacionalni publicitet.

Kontroverzan birača ID zakon je donesen u 2011 blokiran od strane federal district sudac u 2012 i onda staviti na snagu 2013., kada je Vrhovni sud poništio ključni dio Zakon o pravima glasovanja , je potreban Texas i druge države da biste dobili federalno odobrenje za glasovanje promjena. Izazivači su osvojili svaki slučaj budući, ali je zakon ostao na snazi.

Sedamnaest država imati novi postupak glasovanja u mjesto za Novembarskim izborima, mnogi koji su izazvani na sudu. Mnogi zahtijevaju birača pokazati foto identifikaciju, kao što su Teksaške zakone. Drugi cilj pravila za registriranje, rano glasanja i privremenim glasovanja, kao što su široka sjevernoj Karolini zakona koji je izazvao konfuziju i dugim redovima u ožujak je osnovnim.

Ta široka ograničenja su napadnuti kao rasno diskriminirajući prije tročlano sudsko od sad Apelacioni sud za 4 kruga u lipnju