Dom > Vijesti > Sadržaj

Stanovnici počinju vraćaju kući nakon Los Angelesa Wildfire

Jul 26, 2016

Oko 300 milja (480 km) na sjeveru, i ipak, još jedan požar, tu opustošila brdovitom području u blizini scenski Obalni grad pali, nagla kretnja kroz 16,100 hektara (6.500 hektara) i uništavanje 20 kuća i dvije gospodarske zgrade, saopštile su vlasti.

Takozvani Soberanes vatru, u Los Svećenici National Forest okruga Monterey, prijeti 1.650 strukture u ponedjeljak navečer i samo 10 posto sadržan je, rekao je US Forest Service.

U blizini Los Angelesa, poboljšao-up sila gotovo 3.000 vatrogasaca borili sa boka u blaze - poznat kao vatra pijesak - koja je spaljena barem 50 kvadratnih milja (130 kvadratnih km) na Hrapav sjeverozapadne resice u Angeles National Forest, saopštile su vlasti.

Pijesak vatra izbila u petak i također ostao samo 10 posto sadržane u ponedjeljak navečer kao posada potpomognuti buldožera otežano Hack tampon linije oko njezina perimetra.

Većina od oko 20.000 do 30.000 ljudi koji su živjeli u 10.000 domova evakuirani ranije bili dozvoljeno da se vrate kući u ponedjeljak navečer, vatra dužnosnici.

Hranjena gustom četkom lijevo su dehidrirani za pet godina suše, plamen bili u početku stoked troznamenkastu topline i iznimno nisku vlažnost. Vrijeme malo hladnijim, vlažnijim i smanjenom vjetrovi očekivalo se da će pomoć vatrogasaca u ponedjeljak.

"Imamo vrlo malo vjetra, imamo povećanje relativne vlažnosti, i pa je pogodno za nas da biste dobili vanjska strana i Vadila hot spotova i utjecaja linije konstrukcije," Los Angeles County smijeniti glavnog Greg Hisel je rekao. Rekao je mirnija vjetrovi su pomažući vatru stacionarni.

Pijesak požar požar je bila koncentrirana u blizini je grad od Acton, oko 50 milja (80 km) sjeverno od Los Angelesa, kao što to carra dima i čađe iz širokog područja. Velik dio petkom navečer je otprašiti s tankim slojem fini bijeli pepeo od požara u subotu i nedjelju.

Najmanje 18 stanova uništeno je preko vikenda, a vlasti su izvijestili jedno ubojstvo, Neidentificirani čovjek nađen u subotu navečer u zapaljenom automobilu parkiran na prilazu kuće.

Među svojstvima ići gore u plamenu je biljeg Sable ranč, omiljeno mjesto za televiziju i film izbojci.

Uzroci dva požara bili pod istragom. Oni su među neke 3 750 požare male su izbili preko California od januara, ukupno veći od normalnog, kolektivno uzavrelom više od 200.000 hektara (80,940 hektara), i stanje požara dužnosnici.

Najveći do sada je prošlog mjeseca Erskine požar, koji konzumira 48 000 hektara (19,429 hektara) sjeveroistočno od Bakersfield, ubivši dvije i uništavanje oko 250 strukture.

Za usporedbu, u 2003 Cedar vatru redova kao najveći na rekord u državi. Pocrnio više od 273,000 hektara (110,480 hektara), niveliraju 2,820 zgrade i 15 poginulo.

(Dodatni izvještavanje od strane Laila Kearney i Chris Michaud u New Yorku, Brendan O'Brien i Milwaukee i Sharon Bernstein u Sacramentu; Pisanje i dodatni izvještavanje od strane Steve Gorman u Los Angelesu; Uređivanje Grant McCool, Jonathan Oatis i Tom Hogue)