Dom > Vijesti > Sadržaj

Poklon kutije otkrivaju svijet krijumčarenja olimpijski turistima

Jul 18, 2016

Dok Britanija nastavlja slaviti svoj rastući raboš zlatnih medalja, 2012 Olimpijske igre je osigurala UK stanovnika sa još jedna Međunarodna pobjeda navijati. Zahvaljujući orijentiran Olimpijske kampanje, slučajeve trgovine ljudima su izloženi preko Londona.

Trgovine ljudima, jednog od najvećih zločina u svijetu, utječe na 2,4 milijuna muškaraca, žena i djece svake godine koji su prevarili ili prisiljavao na ostavljajući svoj dom od obećanja o boljem životu drugdje. Kad stignu na odredište Međutim, otkrivaju da su prevareni i da su dovela u ovom ili onom obliku u ropstvo modernog doba.

Tijekom posljednja dva tjedna, POKLON kutije se pojavljuju u raznim kultni lokacijama oko Londona, uključujući ispred Westminster Abbey, u St Paul katedrale, izvan Southwark katedrala i u nekoliko olimpijski kvartove kao dio nove kampanje u organizaciji Ujedinjenih naroda globalne inicijative u borbi protiv trgovine ljudima (UN. DAR) i Zaustavi se Traffik.

Izvana, te walk-in komada javnih umjetnosti imaju izgled intrigantan darova, simbolišući primamljivim Obećanjima od strane trgovaca ljudima. Međutim, iznutra sadrže tri dimenzije, razmišljanje i interaktivni doživljaj koji predstavlja one koji ulaze u mračne stvarnosti trgovine ljudima, kao i Predlaganje načina na koji Posjetitelji mogu pomoći za privesti kraju ovaj globalni zločin. Svaki okvir poprima drugu temu izlaže mnogim aspektima ovaj brzo rastući kriminal; domaći služnosti, prisilnog rada, seksualnog iskorištavanja i prisilnog zlocina izabrani su jer su najučestaliji oblici trgovine ljudima u Londonu.

Ruth Dearnley, CEO od stanice Traffik, kaže: "i svijet zahvatio London za Olimpijske igre, želimo učiti ljude da prepoznaju znakove ljudima i zasad smo nevjerojatno zadovoljni rezultatima.

"Kao ljudi unijeli u okvir preko Londona naučili su više o zločinu i za neke je kapnula; su shvatili da neke sumnjive situacije u svojem susjedstvu bi slučajevima trgovanja ljudima – slučajeve koje policija sada istražuje. Naš cilj je da pomogne ljudima razumjeti što ljudima uzima mjesto po Londonu, a ostatak velike Britanije, kao i svaka druga zemlja u svijetu, često upravo pod nosom."

Prestani Traffik i UN-a. DAR se promovira ova kampanja tijekom olimpijskog i Paraolimpijske razdoblje kako bi privukli ne samo pozornost stotina tisuća Londona – ali i pažnju milijuna turista i posjetitelja iz cijelog svijeta koji će biti u glavnom gradu ljeti ovaj vrlo poseban, školovanog ponijeti poruku globalna inicijativa protiv zla trgovine ljudima.

Da biste saznali više o okvirima i gdje ih naći preko narednih tjedana posjetite POKLON kutija