Dom > Vijesti > Sadržaj

Tehnologija hrane: ambalaža

Jun 28, 2016

Sažetak

Hrana za pakiranje je bitno osigurati fizičku zaštitu, informacija, spriječiti onečišćenje i produžiti rok trajanja. Nekoliko namirnica ambalažni materijali i tehnologija se koriste za zaštitu i produžiti rok trajanja svježe i prerađene prehrambene proizvode. Plastični materijal pakiranja se koriste više od ostale ambalaže ali se suočavaju s mnogo kritika zbog migracija sastavnih dijelova ambalaže u hranu kao i okus scalping pitanja. Inovacija u tradicionalnom ambalaža tehnologija je povećan rok trajanja, svježinu i sigurnost hrane. Metoda pakiranja namirnica se razlikuje prema fizioloških, kemijskih i strukturnih svojstava hrane materijala. Zabrinutost za sigurnost na migracije ambalaže su regulirani nekoliko regulatornih vlasti. Migracija spojeva ne samo utjecati na okus profila nego također utječu na ljudsko zdravlje. Faktori migracija su temperatura zlostavljanja do ambalaže, vruće punjenje hrane, kuhanje s mikrovalnom energijom, korištenje reciklirane plastike, itd. Kromatografske metode se koriste za procjenu migracije i specifične migracije tvari.

Ključne riječi

  • Aktivna ambalaža;

  • Aseptična ambalaža;

  • Sigurnost hrane;

  • Prehrambena tehnologija;

  • Staklo;

  • Metala;

  • Migracija;

  • Modificiranoj atmosferi pakiranje;

  • Ambalaža;

  • Materijal ambalaže;

  • Pakiranje metode;

  • Papir;

  • Rok trajanja;

  • Vakuum pakiranje