Dom > Vijesti > Sadržaj

Facebook mogao duguju 5 milijardi dolara poreza

Jul 30, 2016

Facebook (FB, Tech30) objavljeni u četvrtak to mogao duguju milijarde zbog IRS istraga u način ona premješta imovine Irski podružnica kako bi se izbjeglo veće poreze.

IRS porezne kazne mogao bi iznositi oko 3 milijarde dolara na $5 milijardi, plus kamate, prema Facebook s Securities and Exchange Commission. Ako je tako, kaže Facebook kazna može imati "materijalni štetni utjecaj" na svoj financijski položaj.

Poreza problem je prvi objavljeni javno prije tri tjedna kada je ministarstvo pravosuđa sad podnio tužbu Prisiljavanje Facebook u skladu sa IRS istrazi. Podaci su osigurale u vrijeme za eventualne kazne.

Istraga seže do 2010 kad Facebook Pomaknut prava za posluje širom svijeta, osim sad-a i Kanade, u Irsku Facebook kao dio složene manevar za smanjenje svojih poreznih uplata.

Uključen prijenos određenih teško kvantificirati imovinu kao svoje "korisničke baze, on-line platforma i marketinški nematerijalna imovina."

IRS je počela vjerovati da Ernst & Young, Računovodstvena firma zadužena za vrednovanje imovine u tom prijenosu, može imati "nepotpuni" vrijedi tih nematerijalna imovina po "milijarde dolara," prema primjerak pravnog podnošenja pod uvjetom da CNNMoney.

Povezano: Facebook planira za život nakon Zuckerberg

"Mi ne slažete sa položajem IRS i će uložiti peticiju u Sjedinjenim Državama porezne sudu izazovan obavijest," Facebook napisao u njegova podnošenja ovog tjedna.

Facebook, zajedno s vršnjacima tehnologija poput jabuke (AAPL, Tech30) i Google (GOOGL, Tech30), našla na udaru u posljednjih nekoliko godina za zaustavljanje sredstva u Irskoj i drugim zemljama koje služe kao poreznih utočišta zahvaljujući njihova niska stopa poreza.

U ožujku, Facebook popustila pritisak donekle i prekinuće usmjeravanje prihoda u velikoj Britaniji kroz Irsku.

IRS radi prikupljanje informacija o 2010 Irski sporazum godinama, sa ograničenim suradnju.

Nina Wu Stone, istražitelj s IRS, navedeno u jednom od strugotine koje je izdala šest pozive prošlog mjeseca za Facebook proizvesti podatke koji se odnose na prijenos imovine. Facebook nije u skladu s tim zahtjevima.

Ranije ovog tjedna, IRS objavljeni Facebook ignorirao sedmi poziv.